| کاربرد مفتول سیاه چیست ؟ در این مطلب به بررسی این موارد می پردازیم تا اطلاعات شما عزیزان در رابطه با این نوع مفتول بالا برود. ابتدا باید بدانیم که مفتول ها انواع مختلفی دارند که هرکدام با توجه به ویژگی ها و شاخصه های خودشان در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله مفتول هایی که در صنعت کاربرد زیادی دارند می توانیم به مفتول گالوانیزه و مفتول سیاه اشاره کنیم. ما در این مطلب می خواهیم به بررسی و بیان ویژگی ها و کاربردهای مفتول سیاه بپردازیم.
ویژگی های مفتول سیاه
مفتول سیاه در دمای بسیار بالا تولید می شود و با حفظ ویژگی های شیمیایی برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع مفتول نرم و انعطاف پذیر است و قابلیت تغییر شکل را دارد که همین امر باعث شده کار با آن آسان تر باشد و دامنه ی بیشتری از کارها را در بر بگیرد، بنابراین طرفداران و مصرف کنندگان زیادی هم دارد. مفتول های سیاه در اندازه و قطرهای مختلفی تولید می شوند که هرکدام از اندازه های آن برای کار خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به کاربردهای انواع مفتول سیاه می پردازیم.
کاربرد مفتول سیاه
همانطور که در بالا گفته شد مفتول سیاه در اندازه های مختلف تولید می شوند و هرکدام از آن ها استفاده ی خاصی دارند. به طور کلی این مفتول در کارهای مختلفی مانند آرماتوربندری، قالب بندی، بسته بندی کشاورزی، عایق بندی، نجاری و … کاربرد دارند. با توجه به نوع کار و توانایی و قدرتی که مفتول لازم دارد، قطر و اندازه ی مفتول نیز متغیر می باشد. در رابطه با وزن بسته بندی های آن هم همینطور است و با توجه به اندازه و قطر، وزن هر بسته از مفتول سیاه تغییر می کند.
در رابطه با بسته بندی این نوع از مفتول نیز باید بگوییم که مفتول های سیاه را مانند سیم خاردار خطی به صورت کلافی بسته بندی می کنند. دلیل انتخاب این نوع بسته بندی، سهولت در جابجایی و استفاده می باشد. در بسته بندی کلافی، رشته های مفتول به صورت کلافی پیچیده می شوند تا در هنگام بارگیری و جابجایی، این کار به آسانی صورت بگیرد. همچنین برای استفاده نیز با باز کردن کلاف به سادگی و با کمترین نیرو می توان از محصول استفاده کرد.
انواع سیم مفتول
در ادامه می توانید با انواع سیم مفتولی و کاربرد هریک از آنها آشنا شوید :
سیم مفتولی گالوانیزه
سیم های مفتولی گالوانیزه به دلیل اینکه دارای روکش روی هستند, درمقابل زنگ زدگی و پوسیدگی مقاومت بالایی دارند.(جهت مطالعه بیشتر به فرآیند الکتروگالوانیزه مراجعه نمایید) این نوع سیم ها دارای دو نوع سیم های مفتولی گالوانیزه سرد و گرم هستند :
سیم مفتولی گالونیزه سرد :
این سیم ها از مفتول سیاه تولید می شوند. در این روش مفتول سیاه را تمیز می کنند, سپس با استفاده از الکترولیزر یک لایه بر روی مفتول سیاه ایجاد می کنند. لایه ای که در این مرحله ایجاد می شود نسبت به لایه ای که در روش گالوانیزه گرم بر روی مفتول ایجاد می شود ضخامت کمتری دارد. در طی این فرآیند مفتول سیاه انعطاف پذیر شده و مقاومت بالایی هم در برابر زنگ زدگی پیدا می کند. مفتول های گالوانیزه سرد به دو شکل کلاف و شاخه در بازار موجود هستند.
سیم مفتولی گالوانیزه گرم :
این سیم ها از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شوند. در این فرآیند مفتول سیاه بعد از اینکه حرارت داده می شود در وان حاوی روی مذاب غوطه ور شده و یک لایه از روی بر روی سطح آن تشکیل می شود. مفتول های گالوانیزه گرم بسیار نرم و هستند و سطح صافی هم دارند.
سیم های مفتولی گالوانیزه گرم
سیم مفتول سیاه یا آرماتوری
این مفتول ها هم با استفاده از مفتول سیاه که تحت حرارت قرار گرفته و نرم است تولید می شوند. به این سیم ها, مفتول های آرماتوربندی یا آرماتوری هم گفته می شود. این مفتول ها معمولا در صنعت ساخت و ساز و برای به کارگیری در فونداسیون سازه ها, اتصال میلگردهای عمودی و افقی و… مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع مفتول را می توانید در بازار با ابعاد 1.5 تا 4 میلی متری پیدا کنید.
سیم مفتول سیاه
سیم مفتولی سفید
سیم های مفتولی سفید به دلیل اینکه کاربرد بسیار گسترده ای در صنایع مختلف دارند یکی از شناخته شده ترین سیم های مفتول محسوب می شوند. این مفتول هم از طریق روش گالوانیزه سرد و گرم تولید می شود. برای تولید مفتول سفید از فولاد گالونیزه شده که دارای یک روکش از جنس روی است استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به فولاد چیست مراجعه نمایید) این مفتول به دلیل داشتن روی در برابر خوردگی مقاوم است, همچنین میزان کربن موجود در مفتول سفید موجب افزایش استحکام آن می شود. (جهت خرید و بررسی به ورق گالوانیزه مراجعه نمایید)
سیم مفتولی استیل
سیم های مفتولی استیل که به خاطر انعطاف پذیری و مقاومت کششی بالای خود شناخته شده هستند, در دو مدل مفتول استیل فابریک و غیر فابریک ساخته می شوند. برای تولید مفتول های فابریک در طی فرآیندی میلگردهای استیل کشیده می شوند. روش تولید مفتول های استیل غیرفابریک متفاوت است و این مفتول ها از نوار استیل ساخته می شوند.
سیم های مفتولی استیل
سیم مفتول مسوار
مفتول مسوار در قطر 1.5 تا 9 میلیمتر به شکل کلاف و شاخه به صورت قرقره با سطح مسطح تولید می شود. این محصول در صنایع مختلف مانند لوازم برقی و قطعه سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
نحوه تولید مفتول مسوار به این صورت است که همان مفتول آهنی است که در پایان مرحله کشش و رسیدن میلگرد به سایز مورد نظر وارد دو وان میشود در ابتدا اسید شویی می شود. تا سیم تمیز و آلودگی از بین برود بعد وارد وان سولفات مس می شود. اگر در این مرحله به خوبی چربی زدایی نشود لکه های سیاه بر سطح مسوار به جا می ماند. و مانع آبکاری مناسب سطح مسوار می شود.
کاربرد مفتول مسوار در ساخت انواع پین, صنایع آشپزخانه, رخت آویز, انواع چوب لباسی, تولید کیف دستی و مسافرتی, ساخت انواع قفس, صنعت خودروسازی, مورد استفاده قرار می گیرد.
مفتول سیاه
سیم های مفتولی یکی از پر کاربردترین و پر مصرف ترین لوازم مورد نیاز در بسیاری از صنایع از جمله ساخت وساز می باشد که امروزه شما می توانید تنوع بسیار بالایی از محصولات را در بازار مشاهده کنید .
مفتول ها انواع مختلف و کاربرد های متنوعی دارند و این تفاوت ها به دلیل ویژگی های مختلفی است که این مفتول ها در طی فرآیند تولید کسب می کنند . در واقع به دلیل روش تهیه و تولید متفاوتی که مفتول ها دارند ، هم ظاهر و هم رنگ آن ها فرق می کند و هم این که می توان برای مصارف مختلفی از آن ها استفاده نمود .
یکی از بی نظیر ترین و مقاوم ترین انواع مفتول ها را مفتول سیاه تشکیل داده است . مفتول سیاه طی یک فرآیند بسیار پیچیده تهیه و آماده می شوند به طوری که این سیم ها تحت دمای بالا 900 درجه سانتی گراد گرم شده و انعطاف پذیری مورد نیاز را به دست می آورند .
این مفتول در بازار و اصطلاحات عموم نام های زیادی دارد مانند : مفتول پخته ، مفتول آرماتور بندی ، مفتول آنیل شده و…. . مفتول سیاه از پرطرفدارترین نوع سیم در صنایع می باشد ، به علت نرمی ، استحکام زیاد کششی و پیچش بالایی که دارد در ساخت و ساز ، قالب بندی و صنایع مشابه بسیار استفاده می شود .
شما می توانید مفتول های سیاه رنگ را در بازار به شکل کلاف های پیچیده مشاهده کنید که به منظور راحتی در جا به جایی به این شکل بسته بندی می شوند . هم چنین هرکدام از این سیم های مفتولی با توجه به ضخامتی که دارند ، دارای نمره تعریف شده ای برای خود هستند که شما می توانید با توجه به نیاز خود ، بهترین و مناسب ترین این محصولات را تهیه و آن را مورد استفاده قرار دهید .
مفتول سیاه چیست ؟!
مفتول سیاه ، نوعی مفتول آنیل شده و به اصطلاح پخته شده است که خصوصیات شیمیایی خود را حفظ کرده و ماده ی اولیه مفتول گالوانیزه را تشکیل می دهد و در نتیجه در تولید توری مش ، توری حصاری ، گابیون ، توری پرسی ، سیم خاردار ، زنجیر صنعتی ، میخ و غیره کاربرد دارد .
یا می توان گفت مفتول سیاه مفتولی است که طی فرآیند کشش از میلگرد های کششی و حرارت دیده در کوره با دمای بالا ساخته می شود واین کشش و حرارت باعث می شود این مفتول منعطف تر و نرم تر باشد . علت نام گذاری این مفتول این است که در سطح بیرونی و اطراف این مفتول ، ذرات دوده های سیاه وجود دارد به همین علت به مفتول سیاه شهرت پیدا کرده است و در واقع این محصول هیچ پوششی ندارد .
مفتول سیاه در دمای بسیار بالا تولید می شود و با حفظ ویژگی های شیمیایی برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد . این نوع مفتول نرم و انعطاف پذیر است و قابلیت تغییر شکل را دارد که همین امر باعث شده کار با آن آسان تر باشد و دامنه ی بیشتری از کارها را در بر بگیرد ، بنابراین طرفداران و مصرف کنندگان زیادی هم دارد .
مفتول های سیاه دارای قطر ، وزن و اندازه های متفاوتی هستند که هرکدام کاربرد خاصی دارند و از آن ها در آرماتور بندی ، قالب بندی ، عایق بندی ، کشاورزی ، مجسمه سازی ، نجاری ، وسایل تزیینی و غیره جهت گره زدن و بسته بندی استفاده می شود . مفتول سیاه در سایز های 1.5 ، 2.5 ، 3 و 4 میلی متری موجود است که به ترتیب در آرماتور بندی ، قالب بندی ، کشاورزی و نجاری بیشترین کاربرد را دارند .
انواع مفتول سیاه
1- مفتول هایی با ضخامت 1.2 تا 1.7 میلی متر که برای آرماتور بندی کاربرد دارد که پرکاربرد ترین آن سیم 1.5 است و وزن کلاف این مفتول ها حدودا 22 کیلوگرم است.
2- قطر مفتول 2 تا 2.5 میلی متری در قالب بندی مورد استفاده قرار می گیرد که سیم 2.5 نرم پرکاربردترین آن است و وزن کلاف آن حدودا 25 کیلو گرم است.
3- مفتول های 3 تا 5 میلی متری در صنایع دیگری چون ساختمان سازی ، بسته بندی و … مورد استفاده قرار می گیرد . وزن کلاف آن بین 60 تا 100 کیلو گرم است