معرفی مفتول مسوار
پایه و اساس همه مفتول‌های فلزی را آلیاژ آهن شکل می‌دهد، منتها شیوه پرداخت، روند تولید و شکل‌دهی به مفتول‌ها، پوشش‌بندی و روکش‌گذاری، جنس ماده مورداستفاده‌قرارگرفته برای روکش و مقاوم‌سازی مفتول، نوع آب‌بندی و مواد بکاررفته برای لعاب‌کاری و حرارت بکاررفته در تولید مفتول (گرم و سرد)، انواع مختلف مفتول‌ها را پدید می‌آورد که ویژگی‌های مختلفی داشته و براساس این ویژگی‌ها، قیمت و کاربردهای‌شان تفاوت می‌کند. در ادامه می‌خواهیم شما را با مفتول مسوار آشنا کنیم.
مفتول مسوار چیست؟
مفتول مسوار نوعی مفتول آهنی بوده که به صورت شاخه‌ای یا کلافه‌ای تولید شده و به حالت قرقره‌ای یا ورقه‌ای در بازار عرضه می‌گردد. مفتول مسوار با روکشی از آلیاژ متشکل از مس و قلع، نوعی مفتول آهنی است که در مس و قلع پرداخت می‌شود. بخش عمده این مفتول را قلع تشکیل داده و مس هم به عنوان سخت‌کننده، موجب افزایش سطح مقاومت، ماندگاری و استحکام آن می‌شود. به طور کلی، فرآیند پوشش سطح فولاد با سولفات مس را مسوار گویند و مفتولی که سطحش با روکشی از سولفات مس پوشانده شود را اصطلاحاً، مفتول مسوار می‌نامند.

مفتول مسوار چگونه تولید می‌شود؟
در تولید به روش گرم، ابتدا بایستی مفتول موردنظر را با استفاده از دستگاه کشش به سایز موردنظر تبدیل کرد. سپس بایستی مفتول‌ها را چربی‌زدایی و ضدعفونی کرد و گرد و آلودگی را با شستشو به وسیله آب و مواد شوینده از بین برد. بعد از آن سطح مفتول‌ها را اسیدشویی کرد و صیقلی نمود و بعد از فرآیند تمیزکاری و زنگ‌زدایی، از داخل حوضچه سولفات عبورش می‌دهند. در مرحله آخر هم، عمل کشش و جمع‌آوری انجام می‌شود. تولید مفتول مسوار معمولاً به قطر 1 تا 9 میلی‌متر و به شکل کلاف، شاخه و قرقره صورت می‌گیرد.
توجه داشته باشید، یکی از مهم‌ترین مراحل در مسوار کردن مفتول، چربی‌زدایی از سطح مفتول است. شستشو با آب و سایر روش‌ها، بخشی از چربی‌های سطحی، آلودگی‌ها و رسوبات را از سطح مفتول تمیز می‌کند، اما کمی ناخالصی به شکل زنگ‌زدگی‌های عمیق، کلریدها، سولفات‌ها و سولفورها در سطحش باقی می‌مانند که اگر زدوده نشوند، زمانی‌که مفتول از وان‌های سولفات مس عبور می‌کند، به شکل لکه‌های سیاه خودنمایی کرده و در روند آب‌کاری در صنایع اختلال ایجاد می‌کند.

مفتول مسوار چه کاربردهایی دارد؟
مفتول مسوار در کنار سایر مفتول‌ها، همچون مفتول سیاه، مفتول سفید، مفتول گالوانیزه، مفتول رنگی و… مصارف بسیار متنوعی داشته و در صنایع مختلفی به کار می‌روند. مفتول مسوار در فعالیت‌های صنعتی همچون ساخت چوب لباسی، قفسه‌های آشپزخانه، تولید باکس‌های فلزی مختلف، صنعت خودروسازی و تولید قطعات فلزی، ساخت موتور، تولید انواع پین، ساخت چمدان، کیف‌سازی، تولید زیورآلات، قطعه‌سازی، و برق‌کاری و صنایع الکتریکی، جوشکاری فلزات و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در خرید مفتول مسوار به چه عواملی باید توجه کرد؟
نام دیگر مفتول مسوار، مفتول پیوتر است؛ اگر دیدید که در بازار چنین اسمی وجود دارد، متعجب نشوید. قرقره‌ها یا ورقه‌های این مفتول در بازار، به صورت مسی رنگ (رنگی بین زرد و قرمز) با ظاهری براق وجود دارد.

در خرید مفتول مسوار، بایستی حتماً به دو عامل مهم توجه شود؛ عامل اولی که باید به‌دقت آن را متناسب با نیازی که دارید بررسی کنید، ضخامت مفتول مسوار است. عامل دوم حائزاهمیت دیگر، شیوه‌ای است که این نوع مفتول به کمک آن جمع‌آوری می‌شود. نحوه جمع‌آوری مفتول مسوار، به شکل کلافه‌ای یا شاخه‌ شاخه در تعیین قیمت آن بسیار تاثیرگذار است.

فهرست